Ir al contenido principal

ANOREXIA


Una de les patologies de la societat actual, l'anorèxia, d'ella podríem pensar que representa “un ideal” estètic femení en les persones que la sofreixen.
Algunes de les manifestacions que es presenten en l'anorèxia
  1. Una recerca desenfrenada de la pèrdua de pes per la por desmesurada a engreixar-se.
  2. Distorsió de la imatge corporal
  3. Amenorrea, quan es dona al menys en 3 períodes.
  4. Negació del risc clínic que pot acabar amb malnutrició.
Per “norma” general son les dones, les que solen presentar aquesta problemàtica, especialment durant l'entrada a l'adolescència, una etapa vital important, on el cos i la ment, experimenten canvis i transformacions importants, com es el pas de la pubertat a l'adolescència.

Aquest deixar de ser nena, implica ja de per si un llarg dol, lo qual implica fer-se càrrec de la seva sexualitat, tant física com mental, la manera com es posicionarà d'ara en endavant envers el seu entorn, li pot comportar la dificultat per tal d'afrontar les complexes transformacions pròpies de la pubertat, intentat abolir el pas que suposa deixar de ser nena per passar a ser una dona.
Al no acceptar lo femení, es produeix una disjunció de la imatge del cos i l'organisme, allò conegut i familiar, apareix de sobte com quelcom estrany i terrorífic.
Una teràpia nomes podrà ser efectiva, si l'adolescent es conscient i accepta de que te que fer un canvi, es qui te que donar motius per canviar i facilitar la seva percepció d'on esta i on vol estar.
Per part del terapeuta, les seves intervencions es faran des de l'escolta reflexiva, identificant clarament el problema, explicant-li perquè el canvi es importat, eliminant els obstacles que es puguin anar presentant.
Per acabar una cita de B. Pascal “ Generalment les persones es convencen mes per les raons que descobreixen elles mateixes, que per lo que li expliquen els altres”

 

Posts Populares

VIVE Y DEJA VIVIR

Último post de la temporada, espero que tengas un buen verano y unas merecidas vacaciones, nos vemos en setiembre. 
Gracias por leer y compartir

Sujetos pensamientos y actitudes

La Falta y el Deseo


La verdad


Lo Real y la Repetición

Imagenes de Velos de faltas

Alegoría de la Cueva de Platón

Platón a través de esta metáfora intento describir como se posiciona el ser humano respecto a los conocimientos desde un punto de vista filosófico.
Repasando lo que él expresó, en esta metáfora estaríamos hablando de un mundo sensible, al que llegamos a través de los sentidos, percepciones, y el mundo inteligible, al cual solo podemos llegar mediante la razón.
En las representaciones gráficas, que todos hemos visto alguna vez, podemos observar como los protagonistas, los hombres, se encuentran ubicados en tres niveles distintos.