Ir al contenido principal

ANOREXIA


Una de les patologies de la societat actual, l'anorèxia, d'ella podríem pensar que representa “un ideal” estètic femení en les persones que la sofreixen.
Algunes de les manifestacions que es presenten en l'anorèxia
  1. Una recerca desenfrenada de la pèrdua de pes per la por desmesurada a engreixar-se.
  2. Distorsió de la imatge corporal
  3. Amenorrea, quan es dona al menys en 3 períodes.
  4. Negació del risc clínic que pot acabar amb malnutrició.
Per “norma” general son les dones, les que solen presentar aquesta problemàtica, especialment durant l'entrada a l'adolescència, una etapa vital important, on el cos i la ment, experimenten canvis i transformacions importants, com es el pas de la pubertat a l'adolescència.

Aquest deixar de ser nena, implica ja de per si un llarg dol, lo qual implica fer-se càrrec de la seva sexualitat, tant física com mental, la manera com es posicionarà d'ara en endavant envers el seu entorn, li pot comportar la dificultat per tal d'afrontar les complexes transformacions pròpies de la pubertat, intentat abolir el pas que suposa deixar de ser nena per passar a ser una dona.
Al no acceptar lo femení, es produeix una disjunció de la imatge del cos i l'organisme, allò conegut i familiar, apareix de sobte com quelcom estrany i terrorífic.
Una teràpia nomes podrà ser efectiva, si l'adolescent es conscient i accepta de que te que fer un canvi, es qui te que donar motius per canviar i facilitar la seva percepció d'on esta i on vol estar.
Per part del terapeuta, les seves intervencions es faran des de l'escolta reflexiva, identificant clarament el problema, explicant-li perquè el canvi es importat, eliminant els obstacles que es puguin anar presentant.
Per acabar una cita de B. Pascal “ Generalment les persones es convencen mes per les raons que descobreixen elles mateixes, que per lo que li expliquen els altres”

 

Posts Populares

Como ser Infeliz

Que opinas, estas de acuerdo, haces lo contrario, algunas de estas afirmaciones las practicas otras no....

El sintoma

Jacques Lacan

Creemos que decimos lo que queremos, pero es lo que han querido los otros, más específicamente nuestra familia, que nos habla.

Este nos debe entenderse como un complemento directo. Somos hablados y, debido a esto, hacemos de las casualidades que nos empujan algo tramado. Hay en efecto una trama-nosotros la llamamos nuestro destino”.
Conferencia dictada el 16/06/75


Eso que llamamos nuestro yo no es mas que la imagen especular del semejantesHumor de Tute

Malditos consejos

Porque la gente en general es tan adicta a dar consejos al otro, tanto si los pide como si no?